010827    FYRA SM-GULD TILL SMÅLAND

Årets "Stora SM", dvs SM för seniorer Män och Kvinnor utomhus arrangarades i år inom distriktet och IFK Växjö stod för tävlingen på Värendsvallen den 24-26 augusti 2001.

Tävlingarna blev lyckade med mycket publik, ca 10 000 personer såg tävlingarna fredag-söndag. När det gäller framgångarna för distriktets aktiva så blev det hela fyra guld och allesammans på damsidan - det är värt att notera. På manliga sidan är det däremot inte så "framåt" just nu. Det bästa där var två silver, genom Kent Claesson på 5000m och i slägga av Per Karlsson. Henrik Skoog, som kommit fram i Villstads GIF och tävlat för sin moderförening ända tills i år, då han representerar Spårvägen i Stockholm, vann ju även men är alltså inte Smålänning längre. Dessa tre nämnda har de senaste åren varit de enda på manliga sidan som tagit SM-medaljer vid "Stora SM".

Men nu till det glädjande, våra Kvinnor och SM-guld som togs av Malin Öhrn på 5000m, Erica Mårtensson på 400m häck, Carolina Klüft i längd och Camilla Johansson i tresteg. Erica noterade nytt Smålandsrekord på 400m häck med tiden 57.54 och Carolina satte detsamma på 200m med tiden 24.20.

Om Ni är intresserade av alla nya distriktsrekord som nåtts hittils under året kan ni gå in på resultatsamlarnas hemsidor och titta här: Manliga, Kvinnliga.

Mer om Stora SM finns förstås att läsa på IFK Växjös SM-sida.