020115    ÅRETS FÖRSTA DM-TÄVLINGAR

15jan: Årets första DM-tävlingar har ägt rum under den gågna helgen. I Jönköping gjorde veteranerna upp om medaljerna och i Växjö ingick UDM-tävlingar på 800m, Stav och Tresteg i deras ungdomstävling.

När det gäller veteran-DM visade det sig att det var ett lyckokast att förlägga dessa till Jönköping och Kålgårdsarenan. Det kom nämligen en stor skala deltagare om man jämför med i fjol. Då var det 34 starter, nu blev det hela 103 och det tävlades med liv och lust av dessa oldtimers, som bara hade gott att säga om arrangemanget som arrangerades av Jönköpings Friidrottskrets.

De grenar som stod på programmet var löpning 60m och 60m häck, hoppgrenarna höjd och längd samt kula. Det går ju inte att köra längre löpningar i Kålgårsarenan; där finns ingen rundbana och veteranerna får avverka 3000m vid ett senare tillfälle i Växjö.

Det blev också flera bra resultat. Bl a kan nämnas Ann Axelsson, Hovslätt (som även var med och höll i trådarna för tävlingen). Ann passade på att sätta tre svenska inomhusrekord i sin klass K45; på 60m (8.66), 60m häck (9.86) och i längd med 4.74. Tiden på 60m häck var dessutom nordiskt rekord.

Som vanligt var det flest deltagare på manliga sidan när det gäller veteraner.

Herbert Jobäcker

 

- Resultat IVDM i Jönköping

- Resultat IUDM 800, Stav, Tresteg i Växjö