SM-TÄVLINGAR I MÅNGKAMP OCH HALVMARATHON

5sep: Småland hade framgångar vid såväl SM/JSM/USM i mångkamp som SM i Halvmarathon under helgen. Vid mångkampstävlingarna i Falun blev det inte mindre än ett guld, fyra silver och ett brons. Detta trots att distriktets två främsta mångkampare, Nicklas Wiberg och Carolina Klüft, av olika anledningar inte fanns på plats. Först och främst bör vi rikta ett stort grattis till Ljungby FIK, som kommit starkare och starkare på yngsta ungdomssidan de senaste åren och det resulterade nu i att deras Lisa Linell tog hem USM-guldet i F15 sexkamp efter en hård kamp med Malin Eriksson, Örebro. Det blev till slut endast en poängs skillnad och Lisas 5025 poäng är Sverigebäst i år och nytt smålandsrekord i F15. Det gamla rekordet hade Josefin Svensson, Hjorten som nu var med i F17 och tog en 4-e plats.

Växjös Marie Barenfeld tog två silver, då hennes 4.839 poäng räknas dubbelt, i såväl damernas seniorklass som i juniorklassen K22. Ännu ett silver kom i yngsta klassen P15, då Marcus Nilsson, Högby klämde till med ett nytt smålandsrekord i åttakamp. Det nya rekordet lyder på 7384 poäng.

Men det är inte slut med silverplatserna. I P17- tiokamp var Anders Nihlstedt, Kalmarsund tvåa på 7.966 och klubbkamraten Adam Björling trea. Ett silver till vid detta mångkamps-SM, som gav distriktet flera bra placeringar, och det var Växjös Olof Hjertman i P19 tiokamp på 6410 poäng.

Vid SM i halvmarathon, som också avverkades under helgen inlagt i St.Eriksloppet i Stockholm. Där noterar vi att Lars Johansson, Brittatorp tog bronset med tiden 1.08,08. Före sig hade han bara Erik Sjöqvist, Enhörna och Said Regragul från Hässelby.