Finnkampen - sju smålänska representanter
13 sep:
Lite sen rapport från helgens Finnkamp som blev en Svensk framgång, klara segrar på både pojk & flicksidan, samt seger på damsidan. Knapp förlust på herrsidan.
För Smålands del hade vi fem aktiva på seniorsidan som fick representera Sverige och faktiskt alla tjejer från IFK Växjö. Den mest självklara var ju Carolina Klüft som ordnade svenska segrar i längd & tresteg, samt en andraplats bakom Sanna på korta häcken. Resultaten var 6.76w i längd, 14.17w i tresteg och 13.39 på häcken. 14.17 i tresteg är faktiskt 2cm över det svenska rekordet, men då med +5,8 i ryggen. Carro hade dock ytterligare ett hopp precis över 14m med godkänd vind och flera decimeters marginal vid plankan så visst finns kapaciteten. Ulrika Johansson satte personligt rekord på långa häcken med 58.58 och var med det trea efter segrande Erica Mårtensson och en finska. I spjut hade vi faktiskt två representanter, Anna Wessman och Mikaela Wieslander. Resultatet i grenen blev dock en ganska klar finsk trippel med kast på 56-58m, medan Annika Petersson var fyra på 52m, Wessman femma på 50.39 och Wieslander sist på 42.72. Linda Berglund stannade på 3.81 i stavhoppet och blev med det femma.
På ungdomssidan hade vi två smålänningar, Högbys Erik Romberg i diskus och Hovslätts Hanna Erlandsson i kula. Erik kastade 51.10, vilket gav en tredjeplats efter de båda finnarna, medan Hanna stötte 14.06 och var också trea.