DM/VDM i Halvmarathon, Bromölla
10 nov:
Igår avgjordes Smålands DM/VDM i halvmarathon nere i nordöstra Skåne inlagt i Bromölla Marathon med Ryssbergets IK som arrangör. Detta pga att Smålands enda halvmarathon, Vimmerbyloppet i maj, i år gick för nära inpå Terräng-SM.
Distriktsmästare blev Anders Kleist, SK Graal och Alexandra Svensson, Hultsfreds LK. Deras DM-noteringar tidigare i år är för Anders del ett silver från Terräng-DM i våras, medan Alexandra vunnit 5000m och marathon. Anders stack direkt i starten och gjorde ett sololopp till segertiden 1:14:22, antingen debut på sträckan eller i alla fall ett rejält personbästa. Alexandra hängde med den ganska stora klungan där bakom och landade på 1:21:53, tyvärr sinkad på slutet pga magproblem. Detta var 13s över hennes 1:21:40 från Vimmerby i våras, men det är oklart om banan i Vimmerby är kontrollmätt.
De snabbaste löparna i denna klunga och som därmed tog DM-silver & brons på manliga sidan var Wärnamo SK:s David Peterson och Högby IF:s Markus Andersson som sprang in på 1:18:39 och 1:19:07. På damsidan gick silver och brons till SK Graal:s Ida Bladh Johansson på 1:33:17 och Högbys Camilla Persson på 1:39:14.
Bland föreningarna plockade Högby IF hem flest poäng till Eric Wall, 2st DM-brons & 5st VDM-guld = 29p. Hultsfred närmast bakom på 16p, SK Graal 11p och Anderstorp 10p.