Statistikförare sökes
25 sep:
Stefan Holst i arbetar i dagsläget med statistik för 12-13 åringar, men skulle nu vilja avsluta detta uppdrag och Småland behöver då en ersättare. Har ni någon i er förening som tycker det är kul att arbeta med statistik och kan tänka sig att ta över? Det handlar om att gå igenom resultatlistor under året, upprätta årsbästalistor ut efter satta resultat, samt hålla koll på Smålandsrekorden i dessa klasser.

Även Kettie Gustavsson funderar på att avsluta/trappa ner, och hon har i dagsläget hand om alla åldrar från 14år och upp till seniorer på både manliga och kvinnliga sidan. En ersättare behöver inte nödvändigtvis ta över alla klasser utan det är även tacksamt om någon vill ta över delar av detta så Kettie i alla fall inte har ett lika omfattande arbete.

Nu är det så att Anders Grönvall med hjälp av ett mer avancerat dataprogram sen 2007 tar fram statistik för ALLA åldersklasser och som också publiceras på internet, men övriga statistikförare har ändå fortsatt arbeta med sina klasser som backup. De hittar mindre felaktigheter hos varandra så statistiken blir mer komplett på detta sätt. Fast den kanske främsta anledningen är nog att det skulle bli väldigt svårt att ersätta Anders med någon ny person om han var ensam om statistikförandet. Det känns således tryggt att ha fler som också jobbar i bakgrunden.

Såhär ser statistikkommittén ut i dagsläget.

  • Anders Grönvall - Alla klasser
  • Kettie Gustavsson - M-P14, K-F14
  • Stefan Holst - P/F12-13
  • Bo Björkholm - Veteraner arena
  • Allan Henriksson - Landsväg, seniorer & veteraner
  • Markus Andersson - med i kommittén, men för ej årsbästastatistik