Inomhushall för friidrott i Jönköping?
11 dec:
I Växjö är man redan är i full gång med byggandet av flera nya anläggningar i Arenastadsprojektet, för multihallen med bl.a. friidrott (6st rundbanor!) är planerad byggstart hösten 2011, för att stå färdigt hösten 2012. SmFIF-notis >>

Sveriges Inomhushallar (friidrott.se) | Sverige-karta

I "huvudstäderna" för Smålands två andra län, Jönköping och Kalmar, har man ännu bara "diskuterat" möjligheterna, och vi avvaktar med spänning skarpa beslut från politikerna. För Kalmars del har både klubbar och politiker pratat om en multihall vid Fredriksskans IP, nu när fotbollen till stor del flyttar från platsen i och med Kalmar FF:s nya arena.

I Jönköping hade lokal-TV ett inslag i veckan (börjar efter 5min) som bl.a. handlar om att flera idrotter gått samman och med hjälp av en arkitektbyrå tagit fram ett förslag på nya hallar vid Råslätts IP, en multihall för bl.a. friidrott, en bandyhall och en fotbollshall, dessa byggs ihop med gemensamma ytor, som omklädningsrum, gym, kansli- och konferenslokalar m.m. Nu ligger ärendet på fritidsnämndens bord, och det återstår att se hur långt den politiska viljan sträcker sig.


Ser Råslätts IP ut såhär om några år? Multi/friidrottshall uppe t.v.