DM & VDM Marathon, Växjö - och Växjö LKs-vandringspris
16 okt:
Igår gick Sveriges näst största mara (om man bortser från Kalmar Triathlon), Växjö marathon med 373st startande, varav 70 st i DM & VDM.

Börjar vi på damsidan där träningsflitiga Ida Bladh-Johansson från SK Graal vann både loppet och DM på 2:53:31, pers med 10min och 7e bästa genom tiderna i Småland. DM-silver och brons togs av Kristin Brodin från arrangörsklubben Växjö LK på 3:06:14 och av Idas Graal-klubbkompis Annika Bardh på 3:09:29m hon vann även K40.

Även på herrsidan gick totalsegern till en DM-löpare, nämligen Växjö LK:s Erik Andersson som nådde målet på 2:38:17. Tre icke-DM-löpare hade han ganska tätt bakom på 2:39-2:40, men annars en lucka bak till DM-tvåan Oscar Carlsson från Apladalens LK på 2:51:10. Bronset gick till Tranås M45-veteran Niklas Wikner som gick imål några sekunder före Ida, 2:53:19.

På veteransidan kan nämnas att arrangörsklubben la beslag på inte mindre än fem klass-segrar (M40, M70, K45, K50, K60), vilket tillsammans med de två medaljerna på seniornivå gjorde dem till klart bästa klubb vid DM-maran, precis som de var vid DM-halvmaran i Hultsfred för en dryg månad sedan.

Och på tal om DM-halvmaran, lägger man ihop DM-placeringarna från hel & halvmaran får man kriteriet för vilken man & kvinna Växjö LK:s vandringspris går till varje år. Här är det faktiskt så att Erik & Oscar ovan även var etta & tvåa på halvmaran, fast i omvänd ordning, Oscar vann på 1:11:04, Erik tvåa på 1:13:25. Placerings-mässigt är det alltså lika, men Erik Andersson vinner pga bäst samanlagd tid. Riktigt bra resultatnivå på dem båda. Däremot svagare på damsidan med endast två löpare som deltagit i båda DM-loppen. Högbys Anita Jönsson vinner precis som ifjol efter att ha varit 9a på halvan med 1:47:49 och 8a i maran med 4:08:02.