Terräng-SM, Uddevalla - Sju Smålandsmedaljer
27 okt:
I helgen avgjordes sista SM-tävlingen för i år, nämligen SM-JSM-USM-VSM i terräng i Uddevalla. Banan bestod till stor del av grus och vädret var ganska kallt och blåsigt. Detta var tredje året som tävlingen går på hösten efter flytten från våren.


Lagbrons i M22 av Ken Slättengren, Andreas Davidsson och Oliver Wykman.

För Smålands del blev det snudd på en medalj på seniorsidan av Högby IFs David Nilsson som på 12km-sträckan var fyra i mål på samma tid (37:28) som trean. Bland junior och ungdomsklasserna togs två medaljer, båda av Högbylöpare. Ludvig Bjurelid tog silver i P15 4km på 13:23 efter en tuff spurtuppgörelse om segern men fått samma tid som vinnaren. Högby tog även lagbrons i M22 8km genom Ken Slättengren, Oliver Wykman och Andreas Davidsson, endast 12s före fyran så marginalerna på rätt sida denna gång. Ölands/Kalmar-klubben hade ytterligare tre juniorer/ungdomar på topp-12 som tas med i Smålands resultatbörs.


Högbys Ludvig Bjurelid i fajt om P15-segern. Guld+brons i M60 av Lars Lundqvist och Calle Nilsson. Foton Calle+medhjälp.

På veteransidan vann IK Sisus Lars Lundqvist M60 4km på 15:39 och dubbelt Småland på pallen blev det genom att Högbys Carl-Gustaf Nilsson tog bronset på 16:09. I samma åldersklass på damsidan tog IK Sisus Ann Chatrin Lundqvist silver på 18:10. Medaljer togs även av Hans Eriksson, Eksjö Södra IK, brons i M65 på 17:05, och av Bernt Carlsson, Persnäs AIF, silver i M80 på 29:07.