020218     BRA UTDELNING TILL SMÅLAND PÅ ISM

18feb: Det blev en bra utdelning för Smålands distrikt när Stora ISM avgjordes i Atleticum, Malmö under helgen. Eller vad sägs om 2 guld, 3 silver och 4 brons. I fjol fick vi visserligen 1 guld mer, men inga mer medaljplaceringar. Vi har då räknat med Viktkasning, både i år och i fjol, men den grenen blir inte officiell förrän nästa år.

Vi ser att det är på kvinnliga sidan som de bästa placeringarna nåddes - överlägset, bla de två gulden (Malin Öhrn på 3000m och Carolina Klüft i Längd). På herrsidan var det bland de sex bästa ett silver (Per Karlsson, Vikt) och ett brons (Kristian Pettersson, Kula), samt en fjärde och en sjätteplats. På damsidan blir medaljutdelningen, utöver de nämnda två gulden, två silver och tre brons. Dessutom en fjärde- och en sjätteplacering. Silvren togs av Hanna-Mia Persson i Stav och Jessica Gylfe på 1500m och de tre bronsmedaljerna av Linda Persson i Stav och Carolina Klüft, som utöver guldet i längd, fick med sig två bronsmedaljer (60m häck och Höjd) hem till Växjö.

Mycket bättre för Smålands del än i fjol (trots att vi då fick tre guld), men då inget utöver det på placeringarna två till sex.

Vi kan också nämna att förbundskapten Ulf Karlsson tagit ut Hanna-Mia till IEM, trots att hon inte klarat kvalhöjden 4.25 i Stav. Hon gör därmed Carolina sällskap som inbjudits till femkampen i IEM.

- Resultat ISM i Malmö