369 st notiser från 1998-2003 "räddade" från algonet.se
30 dec:
1998 startade SmFIF första hemsidan, med adressen www.algonet.se/~smfif, 2001 blev adressen lite smidigare www.smfif.nu, men man dirigerades fortfarande till Algonets gratissida på nätet där alla hemsidans filer lagrades. I maj 2004 skaffade vi adressen www.smfif.se ihop med ett eget utrymme på nätet, ett webbhotell hos Loopia.se, som vi betalar för. En ny hemsida byggdes upp, men mycket material låg också kvar på Algonets gamla sida, främst alla gamla notiser skulle kunna vara av intresse. Länkar från nya hemsidan till de gamla notiserna på Algonet har förvisso funnits (1998-2001, 2002, 2003), men "länkar" och "olika sidor" är ett aber på internet, då sidor, adresser och servrar tenderas att bytas ut, ändras och läggas ner lite då och då. Allt nytt flyttas oftast med, eller skapas på nytt, men gamalt material försvinner ofta i "flyttprocessen", eller i alla fall förr eller senare där efter. I detta fall kan man konstatera att våra länkar i de flesta fall fortfarande fungerar, några enstaka notiser verkar dock gått förlorade, liksom många bilder i notiserna. Dessutom lagrades notiserna för 2004 fram till maj inte på Algonet utan på f.d. webbansvarige Stefan Carlssons personliga utrymme på nätet, home.swipnet.se/hik-smfif-statistik/Arkiv/notis.htm, och nu 2010 kan man konstatera att dessa inte längre finns tillängliga = är förlorade.

Det säkraste är förstås att lagra allt på vårat nuvarande webbhotell hos Loopia, och själv ansvara för att de bevaras in i framtiden, inte länka till andra sidor. Detta är nu precis vad som är gjorts med 369st notiser från Algonet, en i taget, och nya länkar till alla. Notiserna hittar ni via Arkivet >>

Kan påpekas att av samma skäl lagras alla DM-resultat direkt här på vår hemsida fr.o.m. 2008, och från 2010 även alla andra resultat som vi har med i vårat tävlingsprogram. Att "länka till arrangörernas resultatlistor" går inte att lita på, utan på några års sikt har många bytt sidor och våra länkar slutat fungera. Från 2011 lagras även många inbjudningar. Tanken är även att någon gång "jobba sig bakåt i tiden" och säkra upp fler gamla resultatlistor genom att ta kopior och lagra här på vår sida och länka till dessa istället för till arrangörernas resultatlistor.