Löpare lärde sig mer om löpning

8 april:
I helgen genomfördes kursen Löpträningsutbildning steg 1 i Växjö. 17 löpare och tränare gick efter två fullmatade dagar av teori och praktik hem med huvudena fyllda av nya kunskaper och inspiration medan benen nog kändes mer fulla av trötthet och träningsvärk.
”Vi har kört tre träningspass utomhus med fokus på löpteknik, löpstyrka och tempo”, berättar Daniel Evaldsson som var en av kursledarna. De teoretiska genomgångarna hade fokus på grunderna inom löpträning med start i vad som händer i kroppen när vi tränar och vilka effekter olika träningsmetoder som distanspass och intervaller har. Utifrån det byggdes det sedan vidare på hur man planerar sin träning för att på bästa sätt utnyttja de kunskaper som finns inom träningsläran och för att optimera träningen för att prestera så bra som möjligt på årets långlopp.
Söndagen avslutades med att Jessica Gylfe praktiskt visade hur man förebygger och behandlar de vanligaste skadorna inom löpningen och därefter avslutades dagen med ett pass där deltagarna fick en närmare inblick i hur vi kan påverka kroppen genom att tänka rätt.
Missade du chansen att vara med den här gången kommer det en ny chans till hösten.