Årsbästa-statistikförare sökes
19 jan:
I 10 års tid har nu Anders Grönvall sammanställt årsbästa-statistik åt Småland, allt är lagrat i en databas som nu består av ca: 4.700 tävlingstillfällen, nästan 15.000 aktiva och 270.000 resultat, samt sorterat per år, säsong och klass och upplagt på www.friidrottsstatistik.se/smfif

Sen ett drygt år tillbaka har han dock meddelat att han slutar efter säsongen 2016 och en/flera ersättare behövs därmed. Han kan tänka sig att fortsätta administrera databasen och webbpubliceringen, men andra behöver göra jobbet med att gå igenom alla resultatlistor och ordna resultaten på ett särskilt sätt i excel så att det går att importera till databasen.

Samtidigt jobbar Svensk Friidrott på att inom något/några år ta fram ett nationellt statistiksystem, men fram tills det är på plats behöver vi fortsätta jobba på att hålla vår utmärkta småländska årsbästa-statistik vid liv. För om man jämför med övriga distrikt ligger vi väldigt bra till, både med omfattningen (antal grenar & klasser som tas med) och att det publiceras direkt på webben löpande under året snarare än t.ex. en exelfil först efter årets slut, som vissa andra distrikt har. Dessutom trycker vi ju upp en fin Smålands-Bästa varje år.

Arvode 10.000kr/år gäller nu framöver, där 2.000kr planeras gå till Anders för att fortsatt samordna resultaten i databasen och övriga 8.000kr till en eller flera jobbare.

Vid intresse eller frågor hör av er till Markus Andersson tel: 0481-55 04 04, markus.andersson@smfif.se eller Anders Grönvall, tel. 070-9524794, a.gronvall@telia.com

Uppdatering hösten 2017:
Birgitta Eriksson har sammanställt arena inomhus och fortsatt med arenaresultat satta utanför Småland. Michael Lindqvist sammanställer all landsvägsstatistik och AnnLis Hellsten har tagit på sig arenaresultat satta inom Kalmar län.

Återstår gör arenaresultat satta i Jkpgs och Kronobergs län, så här söker vi fortfarande en eller två statistikförare!