Så prenumererar din förening på sin årsstatistik
21 juli:
I juni offentliggjordes Svensk Friidrotts nya resultat- och statistiksajt – friidrottsstatistik.se. Det innebär djupare och snabbare uppdaterad statistik och fler typer av årsbästalistor, bl a distriksstatistik och möjlighet för föreningar att prenumerera på sin egen årsstatistik.

friidrottsstatistik.se samlas alla svenska arenaresultat in sedan 1 november 2019. Sajten innehåller över 35.000 aktiva från 450 föreningar och totalt mer än 400.000 resultat. Förutom traditionella årsbästalistor finns bland annat utökad resultatservice och möjlighet att söka på namn för att se samlad information om en aktiv som personliga rekord, meriter, resultatutveckling mm.

Det nya statistiksystemet innebär ett stort stöd för föreningarna. Några har egna, enklare system men det stora flertalet sammanställer sin statistik med mer eller mindre manuella lösningar. Nu har vi ett enhetligt system som gör det enklare att hitta värdefull och väsentlig statistik från historien men framför allt i nutid, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson.

Erbjudande fram till 10 augusti
Precis som tidigare så är de 25-djupa årsbästalistorna, resultatservice mm kostnadsfritt. Men det går också att som privatperson bli medlem och teckna en egen prenumeration vilket betyder att man får tillgång till djupare och mer innehållsrika årsbästalistor, mer omfattande genom-tiderna-listor, bättre resultatservice mm.
Fram till den 10 augusti 2020 har alla möjlighet att kostnadsfritt ta del av allt på friidrottsstatistik.se genom att registrera sig med namn och mejladress (ingen bindningstid).

Föreningsprenumeration
Alla föreningar har också möjlighet att prenumerera på sin egen årsstatistik och löpande få den uppdaterad på en egen sida. Till detta kommer ett resultatflöde och fem privatprenumerationer. Läs mer om föreningsprenumeration nedan och se exempel på föreningar som använder tjänsten.

Föreningsprenumeration
Privatprenumeration – erbjudande med kostnadsfri tillgång till allt t o m 10 augusti 2020
Distriktsstatistik Småland
Läs mer om det nya statistiksystemet

Jonas Hedman
Projektledare friidrottsstatistik.se