Öppning för barn/ungdomstävlingar utomhus i Jkpg län
30 april:
Sen i vintras har tävlingar bara varit tillåtna för nationell seniorelit, och för vuxna (födda 2001 och äldre) fortsätter det gälla nationellt t.o.m. 16 maj. Det fortsätter även gälla i alla åldrar i Kalmar län och Kronobergs län pga skärpta regionala rekommendationer. Från 17 maj blir det troligtvis lättnader, nationellt och i Smålands tre län, vi återkommer med uppdaterade riktlinjer för vad som gäller då.

Men annars lättas redan nu de nationella riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Svenska Friidrottsförbundet så att barn och ungdomar födda 2002 och senare tillåts att tävla utomhus en gång per kalendervecka.

För Smålands del gäller det då enbart Jönköpings län, och även om distriktstävlingar uppges vara okej innebär samåkning en smittorisk så främst bör det handla om lokala tävlingar och bara samåkning inom hushållet.

Trängsel ska aldrig förekomma, så riktlinjerna på länken ovan innehåller en hel del om indelning av tävlingsområdet i olika zoner, max antal personer i olika zoner, i olika heat, m.m.

Vill ni söka sanktion för en ny distriktstävling görs detta på någon av nedanstående blanketter och mailas till markus.andersson@smfif.se senast 8 dagar innan.