Startsida

   Organisation

   Föreningar

   Tävlingar

   Statistik

   Rekord

   Priser

   Utmärkelser

   Arkiv

   Historik

   Gästbok

   Länkar

 

SMÅLANDS

FRIIDROTTSFÖRBUND 

TILLBAKA

STYRELSEMÖTE 2006-06-28

 

Plats: Vetlanda

Närvarande: Hans Fagher(HF), Arne Olsson(AO), Anders Andersson(AA), Herbert Jobäcker(HJ), Tommy Ursby, Ingela Nilsson(IN), Kettie Gustavsson(KG), Ronny Krönvall(RK) samt AnnLis Hellsten(ALH)

Ove Davidsson och Zanne Bogeman ej närvarande

 

§   1.                                                 Mötets öppnande samt godkännande av dagordning

Hans Fagher öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Dagordningen godkändes.

§  2.                                                  Protokolljustering

Till dagens protokollförare valdes AnnLis Hellsten. Justering av protokoll 12 april: a) Stipendiet till lovande ungdom tillhörande Skånes Friidrottsförbund var på 2000kr. b) Vid Svenskans årsmöte representerade även Anders Andersson och Ingela Nilsson.

§  3.                                                  Skrivelser

Svenskan: Inga skrivelser fanns. Man kan fortfarande inte se protokoll förda vid deras sammanträden. Påpekanden har gjorts.

Smålands IF: De har haft flera styrelsemöten men inga protokoll skickas längre ut utan kanslist Herbert Jobäcker hade tagit ut dessa från deras hemsida vilka kom styrelsen till del.

Götalandsregionen: Information om ställningen efter första matchen.

Övrigt: Tackkort från Arne Ljungkvist som grattades på sin 75årsdag av oss på förbundet. Varmt tack från Gösta Eklöfs anhöriga för deltagandet vid hans begravning. 

§  4.                                                  Inbjudningar

Inbjudan till förbundsstarterkurs i Stockholm 15-17/9-06. Beslut: Att Smålands Friidrottsförbund betalar 50% av anmälningsavgiften

§  5.                                                  Rapporter

(AA) har haft besök av S-O Wernersson angående GM som nu heter Nordea Regionsmästerskap. De diskuterade detaljer runt tävlingen 2-3 september.

(ALH) rapporterade från Gösta Eklöfs begravning i Hakarps kyrka. Det var den ljusaste och finaste begravning jag varit på, HJ instämmer. Vi kommer att minnas Gösta Eklöf med värme och glädje. Tack till de anhöriga för detta fina minne.

Hans Fagher (Småland) har fått tack från Danmark för det fina arrangemang som genomfördes i och med distriktsmatchen i Värnamo. Men vi undrar var flera av våra duktiga adepter fanns, det var flera som ej hörde av sig fast de var uttagna. Skärpning önskas. Sedan ska alla som deltager vara klädda i Smålands färger. Beslut: Att inhandla fler och då mindre linnen. Nästa år är matchen i Danmark. (IN) meddelade att det kom fram önskemål om en träff med alla distrikten för att enas om regler, upplägg mm, (HF) kollar detta.

§   6.                                                 Svenska Friidrottsförbundet

Fungerar bra, effektiv ledning och ekonomin är bra.

§   7.                                                 FC Växjö

(IN) det fungerar bra med utbildningarna vi ligger bäst till bland distrikten, på Svenskans hemsida har man uppmärksammat detta. Det kommer att ske en distriktsträff vid EM i Göteborg där (IN) ska prata om hur vi gjort till sin hjälp har hon Håkan Widlund. Ingela Nilsson har haft en träff med nya unga ledare där även gamla unga ledare ingår. Det är en fantastisk bra grupp säger (IN) och meddelar att en ny träff kommer att ske i höst.

Per Jutterström ska träffa (IN) angående handslagspengar, information om detta kommer senare. Träningsdagarna i tipshallen har fungerat bra, många föreningar har varit där. Träningslägret i Gislaved blev ett fiasko då endast fyra ungdomar anmälde sig, Detta läger fick ställas in. Man kanske ska satsa på ett läger för både ledare och deras adepter (IN) funderar vidare på detta.

TVÅTUSENKRONAN börjar komma in. 14 föreningar har betalat i dagsläget, sista betalningsdag är på fredag därefter påminnelse. (IN) ska tala med de föreningar som nyttjar FC utan att erlägga avgift.

§   8.                                                 Smålands IF:s årsstämma

Hans Fagher som var en av representanterna meddelar att det var ett bra möte. Sm IF är välskött.

§  9.                                                  Höstens regionmöte

Planering flyter på bra, det kommer att vara ett telefonmöte 21 augusti kl 21.00 för berörda parter                                                              

§  10.                                                Tävlings- och veterankommittén
                                                            

(ALH) började med rapporter från genomförda DM. 22/4 terräng-DM SK Graal, kontrollant Gösta Johansson rapporterade att det var 100 % bra. 25/5 DM VDM halvmarathon Storebro SC, kontrollant AnnLis Hellsten rapporterade att det var färre deltagare i år, vädret var inte gynnsamt, som året före så var 6 och 8 km markeringarna missvisande och återigen delade man ut dryck i en motluta, justeras detta till nästa år så kommer det ej att finnas några anmärkningar alls. Allt annat var mycket bra. 28/5 DM, UDM i stafett i Växjö kontrollant var Tommy Ursby som meddelar att tidsprogram är svårt att hålla då det är inlagt i en stor tävling, men helheten var bra. Vid DM M/K dag 1 i Jönköping 30/5 var Allan Henriksson kontrollant och hans rapport var att var OK.

Då var vi framme vid UDM; JDM och VDM i kast samt VDM 800m, kontrollant (TU) hade sin tyngsta ”dag på jobbet” någonsin. Det som ställde till det värst var de många efteranmälningarna samt att det inte gått ut ett klart tidsprogram. Många kom ju flera timmar tidigare än de behövt. Tävlingen höll på långt in på kvällen. Det finns för få kastytor i Alvesta för att kunna genomföra en så stor tävling då deras ordinarie tävling var stor som den var. Slutsummering: Kontrollanten ska ej vara tävlingsledare, och nu när UDM; JDM ökat så kanske det är dags för en egen tävlingsdag för dem. Från DM M/K dag 2 i Eksjö 14/6 rapporterade Mikael Johansson att det var deras ”sämsta” arrangemang. Eksjö är känt för mycket fina tävlingar (ALH:s) kommentar. Tidsprogrammet hölls ej och hade oturen varit framme så hade något förskräckligt kunnat ske då släggan kom ut på löparbanan vid inkastningen. Resultatlistan förmodas vara OK nu efter många ändringar.

Övrigt: (ALH) undrar hur lång en kastplan ska vara för att man ska kunna genomföra ett DM. Minst 80 m om de bästa kommer blev svaret. Tävlingskommittén kommer att genomföra en planeringsträff i höst då man ska ta fram regler för stafett-DM samt lägga ut DM dagar 2007. (HF) kallar till detta möte.

KOMMANDE KONTROLLANTER: 
 

19 juli i Kalmar = AnnLis Hellsten

29 juli i Högby = Kettie Gustavsson

29-30 juli i Villstad = Thomas Borglin

5 augusti i Nässjö = Anders Andersson

6 augusti i Eksjö = Zanne Bogeman

26 augusti i Oskarshamn = Tommy Ursby

9-10 september i Skruv = Stefan Fredriksson

23 september i Kalmar = Kettie Gustavsson

1 oktober i Eksjö = Peter Fritz

§ 11.                                                 Ungdomskommittén

(AA) visade ett preliminärt program för (GM), det verkar vara mycket bra sammansatt. Ledartema diskuterades. Angående distriktsmatchen se rapporter.

§  12.                                                Utbildningskommittén

(AO) Färre studietimmar är inrapporterade än på länge, se över era studiecirklar. Ekonomin är under kontroll. Man ska ha minst DM utbildning i eltid för att få arrangera DM,(AO) tryckte på att föreningarna måste ställa upp och anmäla deltagare till den kommande starter/eltid kursen i Växjö 061125.Det kommer att dröja tills det arrangeras en sådan kurs igen då det är andra försöket i år. Förbundsdomare har vi ca 30 st det placerar oss på fjärde plats i Sverige. Beträffande övrig utbildning i höst: se vår hemsida. Ny regelbok kommer i slutet av juli.

§ 13.                                                 Hemsidan Smålands friidrott

Sköts av Stefan Carlsson, han har haft mycket att göra nu men den som väntar….

                                                                                      

§ 14.                                                 Anläggningskommittén

Enkät från svenskan angående anläggningar ska vara svenskan tillhanda senast 10 juli. (TU) ordnar detta.

§  15.                                                Statistikkommittén

Fortsätter sitt arbete men statistiken från Stefan Carlsson saknas. Se § 13. (KG) rapporterar att den första resultatlistan från Västervik har kommit. Kul att de kommit igång. (KG) rapporterar att hon nu har Internet i husvagnen vilket gör att det går lättare att jobba.                                                                             

§  16.                                                Finanskommittén

(HF) redovisade uppföljning av budgeten.

§  17.                                                Veterankommittén

(RK) meddelar att hemsidan besöks flitigt. Han kommer även att undersöka vem som kan ta över sammanställningen i pappersform av veteranrekord som Bo Björkholm gör, dessa finns att läsas på Bo Björkholms hemsida. Han undersöker också hur man gör med äldre veteraner som använde 3kg`s kula i Alvesta. Castorama för veteraner var återigen uppe, kanske genomförbart nästa år.

§  18.                                                Information/kommunikation

Fungerar bra                                               

§ 19.                                                 KP Herbert Jobäcker

Fungerar mycket bra.

§ 20.                                                 Övriga frågor

Fanns inga.

§ 21                                                  Mötets avslutning

Nästa möte blir i Växjö 13 september klockan 17.00. Hans Fagher avslutade mötet och god förtäring tog vid.

 

                                                                                      

Vid protokollet:                                                          Justeras:

 

…………………………………. ………………………………………..

AnnLis Hellsten                                                         Hans Fagher